Regeringen sjofler landbruget

Mens landmænd knokler for at skaffe det kriseramte land mad på bordet, tromler man ufaglig regulering ned over erhvervet

ritterbusch-1

Af Bo Ritterbusch, landmand og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Korupvej 10, 9560 Hadsund

Mens store dele af det øvrige samfund har været lukket ned, har landets fødevaresektor knoklet for, at der i det mindste var madvarer at finde på supermarkedernes hylder.

Anerkendelsen fra landets ledelse udebliver dog.

Urimeligt dyrkningsforbud

Vi lever nok med, at statsministeren konsekvent undlader at rose os landmænd, hver gang hun på pressemøder ellers uddeler tak til nær og fjern.

Hvad værre er: Mens vi pligtskyldigt er gået på arbejde fra tidlig morgen til sen aften for at producere fødevarer under krisen, har et smalt flertal i Folketinget tromlet et dyrkningsforbud igennem på såkaldte kulturenge. En ekspropriationsmæssig magtdemonstration overfor landbruget – der ikke engang gavner hverken natur eller biodiversitet! Havde det ikke været et pænt træk og i tråd med de fine ord om samfundssind, om der i stedet var lavet en landbrugsvenlig aftale med et både bredt og holdbart flertal?

Hvor er takken for den store indsats?

Samtidig er det kommet frem, at dansk landbrug stort set er kommet i mål med de ellers forhadte ekstra efterafgrøder, som regeringen forlangte – trods kort varsel og en tydeligvis ikke eksisterende faglighed.

Landbrugserhvervet har virkelig på flere fronter strakt sig langt i en svær tid. Hvor og hvad er takken fra regeringen?

Må jeg citere majestæten: Det synes jeg ikke, man kan være bekendt!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis læse Berlingskes version HER, Effektivt Landbrugs udgave via linket HER samt Randers Amtsavis’ tekst HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.