Politikere overlader miljøbeskyttelse til embedsværket

Folketinget som institution er i stigende grad kørt ud på et sidespor – fremgår det af forskeres undersøgelse

folketinget-trappen

Politikerne overlader en stadig større del af indholdet i lovgivningen til embedsmænd, og tendensen er særligt udtalt på miljøområdet.

Det fremgår ifølge DJØF-bladet af fire forskeres undersøgelse. De har undersøgt fire udvalgte politikområder – folkeskoleloven, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om finansiel virksomhed samt miljøbeskyttelsesloven – og forskellen var klar.

”Billedet, der kom frem, er, at politikernes interesse for et emne afgør, hvor stort regeringens og embedsværkets spillerum bliver. Hvor politikerne udviste stor interesse for folkeskolen og beskæftigelsesområdet, blev reguleringen af finansiel virksomhed og miljøbeskyttelsen i langt højere grad overladt til embedsværket og parterne”, fremgår det af artiklen.

Du kan læse hele teksten via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen