Økologi-forskning er holdnings-påvirket

Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensen giver sit besyv med i stor artikel om økologisk landbrugs klimapåvirkning

Klaus Åge, økologisk planteavler

En ny undersøgelse, der sidestiller konventionel og økologisk landbrugsproduktions klimapåvirkning, er for venlig i forhold til økologien. Og det er ikke noget nyt.

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs eksterne faglige rådgiver Poul Vejby-Sørensen, som er blevet interviewet af hjemmesiden www.indblik.net.

For godt nok er Bæredygtigt Landbrug interesseorganisation for såvel konventionelle som økologiske bønder og kæmper bredt set for bedre rammevilkår for alle danske landmænd – men foreningen og dens faglige rådgiver er ikke blege for at kritisere den uens støtte til de to grene af landbruget.

”Forskningen omkring økologi er i betydelig grad politisk belastet. Og forskningen er i sin natur stærkt holdningspåvirket. Den politiske vinkel påvirker arbejdet langt ind i Klimarådet, hvor den eneste landbrugsekspert er ansat på Aarhus Universitet og tændt af den økologiske flamme”, fortæller Poul Vejby-Sørensen.

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen