Moderne dansk landbrug udgør ingen pandemi-fare

Fødevareministeren har følt sig nødsaget til at afvise konspirationssnak tilvejebragt af bl.a. dagbladet Politiken

Mogens Jensen

Coronakrisen har fået masser af konspirationsteoretikere på banen – og de har såmænd ikke bare travlt med at forklare baggrunden for den nuværende pandemi men minsandten også årsagen til de kommende af slagsen…

Det har fået fødevareminister Mogens Jensen (S) til i et debatindlæg i Politiken at understrege, at kommende pandemier ikke vil udspringe fra det moderne, danske landbrug. Kjeld Hansen – populært kaldet ”Gylle-Kjeld” – har ellers i et indlæg påstået, at Danmark kan være rugekasse for den næste globale pandemi, fordi vi er det land i verden med flest produktionsdyr i forhold til antal indbyggere.

”Den danske husdyrproduktion er karakteriseret ved en høj grad af specialisering og et højt niveau af smittebeskyttelses-foranstaltninger. Det betyder, at de fleste intensive landbrug kun producerer én dyreart, og at disse dyr ikke har kontakt med vilde dyr. Derfor vurderes risikoen for en pludselig udvikling af en pandemisk virus at være ringe”, fortæller Mogens Jensen – og tilføjer, at der ikke er ét eneste eksempel på pandemier opstået med basis i moderne landbrug.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top