Lidt om ”sprøjtegifte”

Der er faktisk en mening med at bruge planteværnsmidler, som fødevareproduktionen dårligt kan undvære - forklarer et af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlemmer i Jyllands-Posten

Peter Rosendal ved mejetærsker 2

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, 6064 Jordrup

Bente Dahl er musiker fra Frederiksberg og mener tydeligvis at vide en del om dansk landbrugs planteværnsmidler.

I hvert fald har hun i Morgenavisen Jyllands-Posten skrevet indlægget ”Stop nu de gifte” med henvisning til bl.a. glyphosat, hvor konklusionen lyder: ”Så lad os dog blive fri for de sprøjtemidler alle vegne”.

Gad vide, om musikeren fra Frederiksberg ved, at planteværnsmidler er anti-gift, der fjerner svampe-giftstoffer fra madvarer samt redder afgrøder fra at gå til i insektangreb og ukrudt.

Gad vide, om hun kender til dansk landbrugs minimale forbrug af pesticider – vi er faktisk verdensberømte for at bruge så meget som nødvendigt, men så lidt som muligt.

Gad vide, om musikeren har nogen som helst anelse om, hvor svært det ville være at mætte alle verdens munde, hvis fødevareproducenter ikke havde lov til at bruge moderne, effektive og skånsomme hjælpemidler.

Mens Bente Dahl skriver bøger om blokfløjter, knokler danske landmænd hver dag med at producere både sunde, sikre og velsmagende fødevarer til ikke færre end 15 millioner mennesker på denne klode – og det har vi tænkt os at fortsætte med, så længe der er efterspørgsel på madvarer.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Morgenavisen Jyllands-Posten).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.