Landbrug og fødevareindustri redder vores land

Mit håb er, at når corona-krisen engang er historie, så vil vi alle stadig huske på, hvor vigtigt landbruget er – lyder det fra Hadsund-direktør

skyer

Af Asger Brorsen, direktør, Dansk Teknik & Værktøj ApS, Hadsund

Overskriften er naturligvis en overdrivelse, der fremmer forståelsen.

Der er mange brancher og ”hverdagens helte”, som har ført vores land igennem den første del af corona-krisen.

En krise, som ud over at koste menneskelige tab, kommer til at koste dyrt økonomisk.

Men også en krise, som kunne være blevet meget, meget værre, hvis ikke vores landbrug og fødevareindustri havde været så stærke, som de er – og havde prioriteret at opretholde forsyninger.

Ros til sundhedssektor er også helt fortjent

Ofte nævnes og roses i disse dage, med god grund, vores sundhedssektor og -personale.

De har vist, hvorfor det danske sundhedsvæsen regnes blandt de bedste i verden.

Men jeg synes, at der er masser af gode grunde til også at nævne vores fødevareindustri.

De har sørget for, at mens vi alle frygtede for landets helbred, så har der været friske forsyninger hver dag nede i vores lokale dagligvare-forretning.

Men også varer til eksport til forsyning af lande, der har brug for det – eksport der samtidigt sikrer kæmpe beløb i den danske statskasse.

Effektive mennesker

Danmark har indiskutabelt en af de stærkeste og mest effektive fødevaresektorer i verden.

Om det er landmanden i marken, slagterimedarbejderen ved opskærebåndet, eller det er rengøringsmedarbejderen, der arbejder om aftenen og sørger for, at der kan produceres dagen efter – så har de alle bidraget til at bringe os gennem den værste krise, som Danmark har set i nyere tid.

Økonomisk sværvægter

På det økonomiske plan er fødevareindustrien/landbruget uvurderlig for Danmark.

Det bliver bl.a. denne sektor, som sørger for, at vores eksporttal nogenlunde kan reddes, og sikrer, at vores land ikke lider mere end strengt nødvendigt eller uundgåeligt.

Kæmpe tak til hele branchen

Herfra skal lyde en kæmpe tak til hele branchen. Alle disse hundred af tusinder af mennesker, der har mødt på deres job og arbejdet hele vejen igennem corona-krisen – for at sikre forsyningskæden – og dermed sikre alle vi andre – og oveni sikrer dansk økonomi.

Mit håb er, at når corona-krisen engang er historie, så vil vi alle stadig huske på, hvor vigtig landbruget og vores fødevareindustri egentlig er for vores dejlige land.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse østjyske aviser, du kan bl.a. læse udgaven i Fjordavisen for Mariagerfjord og omegn via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen