”Hvad der foregår på spildevandsområdet, er simpelthen nødt til at komme frem i lyset!”

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør reagerer på Landbrug & Fødevarers formaninger om ikke at kritisere spildevandsudledninger

Jørgen Evald

”Vi skal fra landbrugets side passe på, hvad det er, som vi kritiserer”.

Sådan lød det torsdag i avisen Effektivt Landbrug fra Landbrug & Fødevarers viceformand Thor Gunnar Kofoed – der også betegnede skandalen omkring udledning af urenset spildevand i Øresund som en ”københavner-sag”.

Forstår ikke melding fra L&F

Sagen er startet som følge af lobbyarbejde fra Bæredygtigt Landbrug – og BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen fastslår fredag overfor Effektivt Landbrug, at dén strategi har været den helt rigtige set fra et landmands-synspunkt:

”Jeg forstår ikke Landbrug & Fødevarer. Jeg forstår ikke, at man synes, at den udledning til Øresund, det er ikke noget, som vi i landbruget skal snakke om. Det er mig ganske uforståeligt”, lyder det fra Jørgen Evald Jensen.

Ikke landmændenes forurening

Han forklarer bl.a., at det altså var fundet af døde hummere ved indsejlingen til Øresund, der i sin tid førte til den første vandmiljøplan – og at landbruget tydeligvis bliver syndebuk for andres forurening. Derudover tyder meget på, at noget ligefrem bliver lukket ud udenom de officielle data.

”Set i en større sammenhæng er det jo vigtigt, at vi får alle stenene vendt. Hvad der foregår på spildevandsområdet, er simpelthen nødt til at komme frem i lyset. Det kan vi ikke lukke øjnene for”, forklarer Jørgen Evald Jensen.

Du kan – hvis du abonnerer på avisen – læse Effektivt Landbrugs artikel via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen