Hør Peter Kiær forsvare dansk kødproduktion

Bæredygtigt Landbrugs næstformand slog et slag for landbruget og fik ros af sine modstandere undervejs i radiodebat

peter-kiær-2

Skal vi have mere vækst, eller skal vi have mere natur?

Sådan lød et af de indledende spørgsmål i P1 Debatten fredag eftermiddag. Og selv om formuleringen på mange måder fortæller om Danmarks Radios egen propagandistiske indgangsvinkel til emnet, lykkedes det faktisk at få en god debat.

Ikke mindst takket være Bæredygtigt Landbrugs næstformand, svineavler Peter Kiær fra Haslev ved Ringsted. Han skulle sammen med bl.a. tv-kok Nikolaj Kirk, musiker Niels Hausgaard, miljøminister Lea Wermelin (S), folketingsmedlem Morten Messerschmidt (DF) samt Danmarks Naturfredningsforenings præsident Maria Reumert Gjerding (sidstnævnte præsenteret som naturelsker!) svare på, om coronakrisen er en enestående mulighed for at genstarte Danmark grønt til gavn for natur, dyr og klima. Og om det er nu, vi skal lave ambitiøse klimaplaner og lægge flere CO2-afgifter på fly og kød, eller om vækst og forbrug skal sparke gang i landet igen.

Peter Kiær gjorde flere gange i programmet opmærksom på, hvordan dansk landbrug allerede i dag er frontrunner på miljø- og klimaområdet, ligesom han understregede, hvordan landbruget rent faktisk fylder mindre og mindre. Peter Kiær ynder at møde debatmodstandere på deres banehalvdel – hvilket denne gang bl.a. resulterede i, at han undervejs i diskussionen opnåede at få anerkendende ord fra såvel Maria Reumert Gjerding som Nikolaj Kirk. Hvorimod sidstnævnte og Morten Messerschmidt kom lidt på kant…

Du kan høre hele debatten via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.