Hør Knud Jeppesen kritisere spildevands-udledninger i radiodebat

Jelling-landmanden kom blandt andet i clinch med en vis Stiig Markager, da P1 tirsdag eftermiddag satte fokus på Øresund-balladen

20180301baeredygtigt-personale032

Landmand Knud Jeppesen var ikke ligefrem i udpræget landbrugsvenligt selskab, da han tirsdag eftermiddag deltog i Danmarks Radios ”P1 Debatten”.

De øvrige debattører i radioudsendelsen var således de to socialdemokrater Mette Gjerskov og Lars Weiss, Enhedslistens Mai Villadsen samt Danmarks Naturfredningsforenings præsident Maria Reumert Gjerding og minsandten en professor ved navn Stiig Markager…

Alligevel lykkedes det Jelling-landmanden at få nogle gode pointer ud til radiolytterne, da panelet diskuterede den omstridte udledning af urenset spildevand – et problem der har eksisteret i årevis, men som først i sidste uge på Bæredygtigt Landbrugs initiativ blev et fokuspunkt for de toneangivende, landsdækkende medier.

Uenighed med Markager

”Det er desværre ganske normalt. Folk er blevet meget forarget over Øresund-sagen. Men hvis de vidste, hvor meget der blev lukket ud til daglig, ville forargelsen ingen ende tage”, lød det fra Knud Jeppesen.

”Alle de næringsstoffer kunne vi da godt bruge i landbruget – især økologerne, de har jo ikke andre muligheder”, tilføjede han også.

Knud Jeppesen måtte i udsendelsen imødegå Stiig Markagers påstand om, at størstedelen af fosfor-udledningen kommer fra landbruget:

”Det er decideret forkert at gøre landbruget til syndebuk for fosforen – der jo ikke kommer ud af rodzonen”, forklarede landmanden.

Enhedslisten: Ingen kontrol med spildevand

Det skal retfærdighedsvis nævnes, at selv Enhedslistens repræsentant i debatten erkendte, at vi i Danmark har et generelt stort problem med udledning af urenset spildevand:

”Vi har ikke rigtig kontrol med det”, som Mai Villadsen formulerede det.

Hov – DN reagerede da ellers ret sent!

Maria Reumert Gjerding sagde i udsendelsen, at der ikke bør udledes så store mængder urenset spildevand direkte til havmiljøet:

”Havet er ikke bare en losseplads”, sagde DN-præsidenten – dog uden at nævne, at naturfredningsforeningen intet gjorde, da man blev orienteret om den forestående Øresund-udledning allerede den 6. maj…

Knud Jeppesen er en ivrig debattør indenfor især landbrugs- og miljøforhold i de danske medier. Han er derfor blevet æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug, dét kan du læse mere om i bunden af artiklen HER.

Du kan selv høre P1 Debatten om spildevands-udledningerne via linket HER. Knud Jeppesen får første gang ordet efter cirka 25 minutter af udsendelsen, der varer i alt tre kvarter.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.