Erstatning til lodsejere langs Gudenåen

Vi kræver, at vandløbsmyndighederne bringer tilstanden tilbage til niveauet fra tidligere opmålinger og med respekt for de gamle regulativer - lyder det fra foreningen Danske Vandløb

simmested

Af Steen Rasmussen, foreningen Danske Vandløb, Højtoften 6, 9600 Aars

Adskillige landområder er blevet værdiløse og mange husejere hårdt økonomisk ramt som følge af oversvømmelser langs Gudenåen.

Nu dokumenterer en rapport fra Bæredygtigt Landbrug om regulativet anno 2000, at ødelæggelserne er et resultat af en bevidst manglende vedligeholdelse af Danmarks længste vandløb.

Vi kræver, at vandløbsmyndighederne bringer tilstanden i Gudenåen tilbage til niveauet fra tidligere opmålinger og med respekt for de gamle regulativer. Samtidig bør der udbetales erstatning til lodsejerne for tab af arealer samt for økonomiske tab som følge af de seneste 20 års oversvømmelser.

Ålaugene langs Gudenåen tager nu initiativ til at få regulativet rettet eller opdateret i henhold til de historiske regulativer – og til at opgøre tabene og i samarbejde med de berørte lodsejere at fremsætte krav om erstatning.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier – du kan eksempelvis læse Horsens Folkeblads udgave HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Den omtalte rapport om Gudenåen kan du se via linket HER, mens du HER kan læse Bæredygtigt Landbrugs pressemeddelelse om sagen).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.