”En masse brikker i puslespillet begynder at falde på plads nu!”

Akvariechef og marinbiolog kobler nu dyrelivets forsvinden sammen med udledning af spildevand i Øresund

spildevand

Selv for en rutineret Øresundsbiolog forekommer de nyeste afsløringer og tal om udledning af urenset spildevand ubegribelige.

Jens Peder Jeppesen er marinbiolog og akvariechef ved Øresundsakvariet under Københavns Universitet og udtaler sig til TV2 Lorry om de 35 milliarder liter, som hovedstadens borgere angiveligt har udledt over en fireårig periode. Han kalder det en biologisk tragedie – og forstår nu, hvorfor diversiteten i havets dyreliv er så hårdt ramt.

”Der er en masse brikker i puslespillet, der begynder at falde på plads nu. Jeg har i de seneste 30 år sammen med en masse andre forskere oppe på vores afdeling på Biologisk Institut undret os over det fald i diversiteten – altså hvor mange forskellige arter der er – ude på meget dybt vand”, siger han.

Du kan læse mere i artiklen HER.

Bæredygtigt Landbrug har i årevis forsøgt at råbe politikerne op i forhold til de gentagne spildevandsudledninger, der i sidste ende ikke bare har skadet miljøet men også uretmæssigt har medført reguleringskrav rettet mod danske landmænd. BL satte gang i hele mediestormen om udledningen af det urensede spildevand via læserbrevet HER og fulgte op med bl.a. pressemeddelelsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.