Eksperter afviser fare for cocktaileffekter som følge af pesticider

De europæiske forbrugere er beskyttet mod skadelige effekter, vurderer fødevaresikkerhedsinstituttet EFSA

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Selv hvis forskellige kemikalier enkeltvis er harmløse, kan de samlet set gøre skade. Det er det, der kaldes cocktaileffekten, og som ofte bliver brugt som et skræmmeeksempel af såkaldte miljøorganisationer, når disse skal argumentere imod brugen af planteværnsmidler.

Men ifølge Grovvarenyt bliver forbrugerne ikke udsat for en uacceptabel risiko for cocktaileffekter fra pesticider.

Den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet EFSA vurderer således ifølge DTU Fødevareinstituttet, at europæerne er beskyttet mod pesticidblandingers skadelige effekter på nervesystemet samt hormonsystemerne knyttet til skjoldbruskkirtlen.

Du kan læse mere fra undersøgelsen HER og HER – og Grovvarenyt finder du HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Del:

Deltag i debatten

Scroll til toppen