Bæredygtigt Landbrug genvælger formand

Flemming Fuglede Jørgensen er stadig formand for BL - der nu har to næstformænd i skikkelse af Gustav Garth-Grüner og Peter Kiær

formand

Flemming Fuglede Jørgensen fortsætter endnu et år som formand for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Torsdag blev han genvalgt som formand ved et konstituerende bestyrelsesmøde i Fredericia, efter at han tidligere på foråret blev genvalgt til bestyrelsen af omkring 500 fremmødte medlemmer på foreningens generalforsamling i Horsens.

Stadig mange kampe forude

”Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet for ordentlige rammevilkår for danske landmænd”, siger 67-årige Flemming Fuglede, som til daglig driver Borupgaard i Vendsyssel.

”Vi har i Bæredygtigt Landbrug en stor del af æren for at få Landbrugspakken igennem, ligesom vi fik fjernet randzonerne og ofte presser kommunerne til at rense vandløb op. Men der er lang vej igen i kampen for at blive reguleret på faglig og juridisk korrekt vis, bl.a. via målinger fremfor skrivebordsmodeller. Vi har også en stor opgave foran os, når det gælder om at anskueliggøre landbrugets klima- og miljøvenlighed. Dét arbejde fortsætter vi ved hjælp af folkeoplysning men også om nødvendigt gennem søgsmål mod statslige styrelser og manipulerende forskere samt ved gang på gang at imødegå løgne og usandheder om landbruget i offentligheden”, tilføjer han.

Bevidst valg at vente med konstituering

Med tre nyvalg til bestyrelsen på februars generalforsamling besluttede Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse at vente med konstitueringen til maj måneds bestyrelsesmøde – så foreningens ledelse kunne nå at lære hinanden at kende.

Udover formand Flemming Fuglede Jørgensen blev Gustav Garth-Grüner og Peter Kiær valgt som næstformænd på det konstituerende møde. Bestyrelsen i Bæredygtigt Landbrug består desuden af Peter Rosendal, Alfred Tværsig Olesen, Peter Bohsen, Hans Henrik Pørksen samt de tre nyvalgte bestyrelsesmedlemmer Ann Louise Worsøe Jørgensen, Klaus Aage Bengtson og Jørgen Brønd.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående er også udsendt som pressemeddelelse).

1 kommentar til “Bæredygtigt Landbrug genvælger formand”

 1. Erik Bresler

  En ting er konventionelt landbrugs skammelige indblanding i dele af lovteksten til landbrugspakken der indførtes med så infame prokuratorkneb at fødevareministeren blev smidt ud af Folketinget. Forgængeren var af nogenlunde samme skuffe.

  Men at hr Flemming Fuglede Jørgensen efterfølgende åbenlyst gør sig til fadder til et misfoster af en landbrugspakke er et klart bevis på hvor radikaliseret og krænkelsesparat Bæredygtigt Landbrug nu er blevet.

  Den konfrontatoriske tilgang udelukker en pragmatisk forhandling og glidende overgang til fødevareproduktion på vilkår som stadig flere forbrugere/skatteydere tilslutter sig.

  Det kan ikke undre nogen at der i snart 50 år har været stigende tilslutningen til det eneste alternativ. Tak til økologiske landbrug.

  Citat: importen af økologiske varer til Danmark er vokset. Fra 2016 til 2017 steg importen med 20 procent og udgør cirka 3,9 milliarder kroner.
  https://www.danskindustri.dk/brancher/di-foedevarer/nyhedsarkiv/nyheder/2018/12/handel-med-okologiske-varer-tager-endnu-et-hop-op/

  Det som hr Flemming Fuglede Jørgensen udtaler om “løgne og usandheder om landbruget i offentligheden.” kan økologisk landbrug ganske givet tilslutte sig, og meget af det udgår fra en gruppe konventionelle avlere der tilsyneladende har et omfattende og udenadlært katalog af påståede ulemper ved økologisk produktion af fødevare uden sprøjtegift indhold.

  Det kunne være af interesse om multimilliard industrien der producere sprøjtegifte også producere middelmådige påstande om ulemperne ved landbrug uden at købe deres produkter!
  I bekræftende fald må man håbe de er dygtigere og mere omhyggelige med deres giftproduktion.

  Det var kloge ord fra viceformand i Landbrug & Fødevarer da han i 2019 ved på Jysk Landbrugs generalforsamling sagde følgende : Lyt til din planteavlskonsulent – ikke til kemisælgerne citat slut.
  Citat: Vi bruger alt for meget Round Up. Vi skal have knækket kurven – ellers risikerer vi som yderste konsekvens at miste alle pesticider, advarede Thor Gunnar Kofoed. Citat slut
  https://www.sagro.dk/nyhedsarkiv/brug-meget-mindre-round-up

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen