Se Jeppe Søe og Peter Kiær give en status fra livet på landet

Debattøren Jeppe Søe har interviewet Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem om landbrugets høje aktivitetsniveau under krisen

kiaer-1

”Husk nu på, hvor fødevarerne kommer fra!”

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem, landmand Peter Kiær, som er hovedpersonen i den nyeste udgave af programmet Søeforklaringer – hvor han interviewes af den kendte journalist, rådgiver, debattør og foredragsholder Jeppe Søe.

Sidstnævnte vil således gerne have et indblik i det høje aktivitetsniveau ”derude på landet”, hvor der – trods coronakrise og nedlukning i store dele af samfundet – fortsat produceres fødevarer på livet løs til både hjemme- og udemarkedet.

Sultne bliver vi ikke foreløbig

”Det forekommer mig, at selv hvis vi lukkede fuldstændig ned, så ville det sidste, vi ville blive her til lands, i hvert fald være sultne”, som Jeppe Søe formulerer det – inden han stiller om til landmanden lidt udenfor Ringsted.

Og her er det så, Peter Kiær bekræfter det høje aktivitetsniveau og understreger, at rosen til både sundheds- og supermarkedspersonale er helt på sin plads her i krisen. Men at der altså også er nogen, der ligesom producerer de her uundværlige madvarer, som vi alle sammen stadig har adgang til.

”Vi er et landbrugsland og kommer derfor aldrig til på dén måde at lide nød. Krisen kan måske være med til at ændre måden, vi ser på landbrug her i Danmark. Det går nok op for mange, hvor vigtigt det er at holde hånden under det vigtige erhverv. Jeg tror også, at det generelt kan forbedre forholdet mellem land og by, at vi er blevet tvunget til at holde sammen og respektere hinanden”, siger Peter Kiær bl.a. i programmet.

Nemt at holde afstand…

Landmanden fra Haslev garanterer i øvrigt Jeppe Søe, at man på Storgården ingen som helst problemer har med at holde mindst to meters afstand til hinanden:

”Om så kravet var 50 meter, ville det kunne lade sig gøre”, griner han.

Du kan se hele udgaven af Søeforklaringer via linket HER.

Populær i landbrugskredse

Jeppe Søe har flere gange givet en populær peptalk til Bæredygtigt Landbrugs medlemmer. Det skete for eksempel på en generalforsamling, hvor han også kom med en opsang til sine egne journalistkolleger – dét kan du læse om HER. Ligesom han har opfordret landmænd til at blande sig i debatten på især de sociale medier, det gjorde han eksempelvis på et NutriFair-møde, hvilket du kan blive klogere på HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.