”Så lidt som muligt og så meget som nødvendigt!”

Både driftsmæssige og adfærdsmæssige faktorer spiller en stor rolle i forhold til landbrugets valg af pesticider, lyder det

fotoet

Danske landmænd formår fortsat at pleje afgrøderne med stadig mindre belastning til følge.

Det fremgår af rapporten ”Evaluering af effekterne af den omlagte pesticidafgift” – der viser, at omkring 65 % af landmændene har ændret deres middelanvendelse med en lavere belastning til følge, når der har været alternative muligheder til rådighed.

Det er Dansk Planteværn – paraplyorganisation for danske pesticid-importører og -producenter – tilfreds med:

”Grundlæggende konkluderes det i rapporten, at afgiftsomlægningen har haft en effekt på belastningen, men effekten begrænses af driftsmæssige og adfærdsmæssige faktorer. Generelt sprøjtes der så lidt som muligt og så meget som nødvendigt, men når der ikke findes alternativer, bliver valget ofte det samme som før afgiften”, siger Tanja Andersen, direktør i Dansk Planteværn.

Du kan læse mere i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen