Pia Kjærsgaard får kuldegysninger af embedsværkets magt

Folketingets politikere må vågne op og overveje, hvordan de får magten tilbage til de folkevalgte – skriver Folketingets tidligere formand

folketinget-trappen

”Mit inderlige ønske er, at vi bevarer den danske tradition for neutrale embedsmænd, men at kontrollen med magten og lovgivningen i langt højere grad gives tilbage til de folkevalgte”.

Sådan skriver tidligere partileder for Dansk Folkeparti og forhenværende formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard, i et indlæg på Altinget.

Hun får – fremgår det – ligefrem kuldegysninger, når hun tænker på embedsværkets magt, og hun opfordrer Folketingets partier og medlemmer til at vågne op og overveje, hvordan de får magten tilbage til politikerne.

”Det handler kort sagt om demokratisk kontrol med arbejdet med de mange bemyndigelser, som gives til ministerier og styrelser”, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Indlægget skyldes den aktuelle bog ”Når embedsmænd lovgiver” – som også medlem af Bæredygtigt Landbrug, Jørn Rasmussen, har kommenteret, dét indlæg kan du læse HER. Pia Kjærsgaards skriv på Altinget kan du se i fuld længde via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen