Myndighederne svigter miljøet

Landbruget bliver ofte i den offentlige debat beskyldt for at lade miljøet i stikken, men vi vil faktisk gerne kunne bevise, at vi ikke forurener

20180301baeredygtigt-personale020

Af Alfred Tværsig Olesen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Nørregade 53, Hornsyld

Det er svært at udtale sig om miljøets sande tilstand, når ingen kender tilstanden.

Forskellige direktiver kræver, at vi i Danmark tager os ordentligt af bl.a. jord og vand – men de danske myndigheder efterlever ikke reglerne.

EU-kommissionen har netop bekræftet, at 98,5 % af danske vandløb og søer har en ukendt kemisk tilstand. Magtfulde embedsmænd har under skiftende regeringer valgt at ty til modeller og skrivebordsberegninger fremfor de krævede, fysisk-kemiske målinger – og det resulterer i både fagligt og juridisk forkerte restriktioner i forhold til danske landmænd.

Landbruget bliver ofte i den offentlige debat beskyldt for at svigte miljøet. Men vi vil faktisk gerne have målinger, så vi kan bevise, at vi ikke forurener. Det er derimod myndighederne, der lader miljøet i stikken ved ikke at efterleve eksempelvis vandrammedirektivet.

Hvad skal vi med et regelsæt, der har til formål at værne om miljøet, hvis administrationen ikke efterlever regelsættet?

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse dagblade og landbrugsmedier, du kan eksempelvis læse Dagbladet Holstebro Struers version HER, Vejle Amts Folkeblads udgave HER, teksten på www.randersidag.dk HER samt Effektivt Landbrugs version HER og Maskinbladets onlineudgave via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.