Miljøministeren skylder landbruget en undskyldning

Fremtidige vandundersøgelser bør bygge mere på faglighed og saglighed fremfor politisk agenda – mener politiker fra Kristendemokraterne

vand-fra-flaske1000x400

Af Karlo Brondbjerg, Kristendemokraternes miljø- og energipolitikordfører, Herning

Miljøministeriet iværksatte sidste år en stor landsdækkende grundvandsundersøgelse, hvilket vi alle kan være glade for.

Desværre valgte Miljøministeriet at presse måleudstyret ekstra i jagten på mikroskopiske mængder af sundhedsskadelige stoffer, upåagtet at dette også giver en stor måleusikkerhed.

I sidste måned blev målingerne offentliggjort, og miljøminister Lea Wermelin (S) var hurtig ude med riven: ”Det er helt uacceptabelt, at ulovlig brug af sprøjtemidler i landbruget har ført til forurening af vores grundvand”.

Ved den efterfølgende kvalitetskontrol af måleresultaterne har det vist sig, at næsten alle målinger var forkerte.

Måleudstyret, der blev brugt, er så fintfølende, at vi selv i de fleste ”giftramte” boringer skal drikke over tusind liter vand om dagen for at nå Miljøstyrelsens grænseværdier.

Dvs. stik imod miljøministerens påstand så bekræfter rapporten, at landbruget generelt passer godt på vores drikkevand.

Jeg mener, at det er helt uacceptabelt, at miljøministeren bestiller en usikker rapport, som bygger på fintfølende måleresultater, for derefter at udstille hele landbruget som den store synder.

Lea Wermelin skylder landbruget en undskyldning, og hun burde samtidig love, at fremtidige vandundersøgelser kommer til at bygge mere på faglighed og saglighed frem for politisk agenda.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i bl.a. Avisen Danmark, fællessektionen for dagbladene i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S. Skribenten er både byrådsmedlem og folketingskandidat for Kristendemokraterne og har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

1 kommentar til “Miljøministeren skylder landbruget en undskyldning”

  1. Måske grundet manglende demokratisk og kristen skoling som Karlo Brondbjerg må formodes at have modtaget finder undertegnede det ikke krænkende at medtage selv små gift mængder i grundvandsmålinger.
    Men det kræver en nærmere forklaring at få at vide hvordan det inde i det ærede byrådsmedlems hoved bliver til at fintfølende måleresultater ender med en usikker rapport.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.