Hvilke andre befolkningsgrupper ville man byde denne behandling?

Naturplejere indenfor landbruget betragtes som andenrangsborgere af politikere og embedsmænd – mener landmand Ulf Nielsen

Ulf Nielsen

Af Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

Er vi naturplejere m.fl. indenfor landbruget betragtet som andenrangsborgere af politikere og offentlige ansatte?

Man må glæde sig over den hurtige ekspedition af støttekroner, der p.t. udbetales inden for få uger grundet corona-krisen.

Helt anderledes forholder det sig med vi naturplejeres tilskud – der normalt udbetales i december måned, men som er udsat til juni måned grundet travlhed i Fødevarestyrelsen, hvilket tilsyneladende accepteres af politikerne.

Vores frist for indsendelse af ansøgningsskema var i 2019 den 17. april med forventet udbetaling i december 2019, men er udskudt til juni 2020. Altså over et års ekspeditionstid.

Naturplejerens økonomi er fuldstændig afhængig af tilskuddet, idet dyreholdet til naturpleje er underskudsgivende. Den manglende udbetaling virker stort set som stop for lønudbetaling til lønmodtagere. Normalt får naturplejeren som før nævnt hele årets indtægt i december, men må grundet langsommelighed i Fødevarestyrelsen låne til alle sine udgifter indtil juni, hvis han ikke selv har reservekapital til seks måneders udgifter.

Hvilke andre befolkningsgrupper vil man byde det?

(Indlægget er også sendt som læserbrev til diverse medier. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.