Endnu et ulveangreb

Siden nytår er der registreret ikke færre end 18 ulveangreb i Jylland, fremgår det af landbrugspressen

skyer

Bæredygtigt Landbrug har længe argumenteret for, at ulven ikke hører hjemme i den danske natur – og at der bør gives tilladelse til at skyde rovdyret. En hel del jyske husdyrproducenter giver med garanti foreningen ret.

Tirsdag eftermiddag fandt således endnu et formodet ulveangreb sted – denne gang kostede det et højdrægtigt moderfår livet i området ved Vest Stadil Fjord mellem Ringkøbing og Ulfborg. Et andet moderfår døde nogenlunde samtidig i selvsamme område, dog uden skader eller tegn på sygdom – og det antages, at dette dyr kan være omkommet af stress i forbindelse med det formodede angreb.

En vildtkonsulent i området vurderer ifølge Landbrugsavisen, at ”det ligner noget, vi har set før” – men tilføjer, at man naturligvis afventer dna-svaret.

Ifølge Maskinbladet har der siden nytår været ikke færre end 18 dokumenterede eller formodede ulveangreb i Jylland.

Du kan læse Landbrugsavisens omtale af sagen via linket HER, mens du HER kan blive klogere på Maskinbladets dækning.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Endnu et ulveangreb”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Jeg fatter ikke en disse af det her landet importerer irske og sydamerikanske lam og samtidig æder ulve bare løs af dyrene her som bare skrottes til ingen verdens nytte ,tænk på alle de tons godt kød i hele eu der bare går til spilde og husdyr pines ihjel er det dyrvelfærd ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen