En landbrugsforkæmper fylder 75 år

Poul Vejby-Sørensen er kendt i erhvervet for sine gentagne forsvar for dansk landbrugsproduktion – og sine angreb på usaglige miljøreguleringer

Poul Vejby-Sørensen

Senest var det klassificeringen af danske vandløb, han skrev om. Men cand.agro. Poul Vejby-Sørensen er også kendt for sin kritik af eksempelvis skæv repræsentation i Klimarådet, manglen på sammenhæng mellem politikernes handlinger på økologi- og klimaområderne, ukontrolleret urenset spildevand, mishandlingen af Gudenåen eller den evige danske kvælstof-forskrækkelse, som han har forfulgt siden 1980’erne. Og så er han ikke bleg for at gå i flæsket på embedsmænd, der manipulerer om danske miljøforhold.

På mandag den 20. april fylder Poul Vejby-Sørensen – som er ekstern faglig rådgiver for Bæredygtigt Landbrug – 75 år.

Han bor i Hellerup men er født og opvokset nær Aarhus. Den praktiske og teoretiske landbrugsuddannelse blev afsluttet med eksamen som cand.agro. fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (i dag en del af Københavns Universitet) tilbage i 1970. Efter uddannelsen har han været beskæftiget i erhvervsorganisationer indenfor landbrug. Han var bl.a. sekretariatschef for Centralforeningen af Tolvmandsforeninger i en årrække. Efter nogle år som projektleder i Carlsberg Forskningscenter blev han knyttet til den daværende hovedorganisation SALA (jordbrugserhvervene og fødevareindustrien) gennem mere end 20 år og har desuden været medlem af en række udvalg og kommissioner for landbrugspolitik, arbejdsmarkedspolitik og miljøpolitik.

Poul Vejby-Sørensen er gift med Doris. Parrets fritidsinteresser tæller bl.a. klassiske koncerter, kunst, cykelture samt rejser – der meget ofte har Sicilien som destination.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.