150 forskellige sprøjterester fundet i økologiske produkter

I alt 1,4 % af de økologiske varer i EU har flere sprøjterester end grænseværdierne – mens tallet er 0,5 % for de danske konventionelle fødevarer…

r_debede_kurv1000

Økologer bruger jo ikke sprøjtemidler, lyder det ofte i den offentlige debat – men det må siges at være en usand skrøne.

EU-kommissionen udarbejder hvert år en rapport om sprøjterester i fødevarer, og her viser den nylige undersøgelse af 5.735 økologiske produkter, at de 13,8 % indeholdt sprøjterester under grænseværdien og de 1,4 % rester over grænseværdien. Der blev fundet i alt 150 forskellige sprøjterester i de økologiske produkter – fremgår det af en artikel på hjemmesiden www.indblik.net.

Til sammenligning viser undersøgelser, at der blot findes sprøjterester over grænseværdien i 0,5 % af fødevarer fra det danske, moderne, konventionelle landbrug…

Det er især kobber, der findes i de europæiske økologiske fødevarer. Herhjemme må de danske økologer benytte cirka 40 godkendte sprøjtemidler – det er dog kun spinosad, som myndighederne kontrollerer for.

Du kan læse hele artiklen fra Indblik.net via linket HER, mens du HER kan læse den omtalte EU-rapport.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Historien om fundet af sprøjterester i økologiske produkter stammer oprindeligt fra Grovvarenyt, du kan læse originalen via linket HER).

2 kommentarer til “150 forskellige sprøjterester fundet i økologiske produkter”

  1. Herhjemme må de danske økologer benytte cirka 40 godkendte sprøjtemidler
    Til gengæld må Danske konventionelle avlere sprøjte med DIOXIN ligesom Amerikanerne i Vietnam!

  2. Carsten Dyhr-Nielsen

    Det er ikke en nyhed. Det viste en EU rapport allerede i juli sidste år. Men I glemmer at fortælle, hvor mange procent, der er fundet i danske økologiske varer. Spis dansk og økologisk!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen