Vi sørger fortsat for mad på bordet

Mogens Dall mener ligesom Flemming Fuglede, at vi i denne tid kan glæde os over at være et landbrugsland

høst 19 - 25.08.19 hvede

Af Mogens Dall, formand for LandboSyd, Kidingvej 42, Aabenraa

Forleden oplevede vi hamstring i de danske supermarkeder, og selv om det var voldsomt at se på, er det ifølge eksperterne en helt naturlig reaktion.

Hamstringen var dog unødvendig, for forsyningslinjerne til danskerne er ubrudte. Der bliver arbejdet hver dag fra morgen til aften ude på landbrugsbedrifterne, og chauffører, mejerister, slagteriarbejdere og tusindvis af andre ansatte i landbrugets følgeindustri knokler for at skaffe mad på bordene til alle.

Stor tillid fra forbrugerne

Danmark er et landbrugsland, har statsminister Mette Frederiksen tidligere slået fast, og modsat mange folk rundt omkring på kloden kan danskerne hver dag sætte tænderne i gode kvalitetsvarer fra økologiske og konventionelle ejendomme, og hvor brug af pesticider og medicin er på et minimumsniveau.

Fødevarerne er under stadig og streng kontrol, og forbrugernes tiltro til kvaliteten er stor. Faktisk er de danske produkter så efterspurgte, at landbruget ovenikøbet formår at eksportere en stor del af det, der bliver produceret.

Hatten af for indsatsen

Vi har brug for at holde sammen i en svær tid, og der er brug for indsatsen i sundhedssektoren, fødevareindustrien og de øvrige sektorer, der holder Danmark i gang. Jeg tager hatten af for den kæmpeindsats, der ydes.

Vi skal fortsat tage hensyn til naturen og klimaet i alt, hvad vi gør, og hvis vejret ellers arter sig, vil der snart være fuld gang i forårsarbejdet på markerne rundt omkring i Danmark.

Det kommer også til at handle om udbringning af gylle, og vi håber på forståelse, hvis det kommer til at kildre i næserne. Lad det være et glædeligt tegn på, at der fortsat er saft og kraft i dansk landbrug.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i bl.a. JydskeVestkysten. LandboSyd har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. BL’s egen formand – Flemming Fuglede Jørgensen – skrev forleden et lignende læserbrev om, at alle danskere i denne usædvanlige tid bør glæde sig over, at Danmark er en fødevareproducerende nation, der er mere end selvforsynende med fødevarer, dét indlæg kan du læse via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.