Nej, svin udsættes ikke for tortur ved dyretransporter

Danske Svineproducenter efterlyser et ordentligt sprogbrug og en god tone ovenpå udokumenterede beskyldninger fra socialdemokrat

Photo by Adrian Infernus

Socialdemokraten Niels Fuglsang fra Europa-Parlamentet brugte ord som ”fastklemt” og ”tortur”, da han i et læserbrev forleden kritiserede dyretransporterne ned gennem Europa. Det får nu Danske Svineproducenter til at reagere:

”Som led i en demokratisk debat kan Niels Fuglsang have sine meninger om varigheden af dyretransporter i Europa. Det eneste, vi beder om, er et ordentligt sprogbrug, tak!”, skriver svineproducenternes formand Kim Heiselberg i et svar.

”Hvis Niels Fuglsang har dokumentation for, at der er dyr, der er fastklemte eller bliver udsat for tortur på rejser gennem Europa, håber vi sandelig, han melder det til politiet, for det er der ingen, der bør se stiltiende på. Men hvis han ikke har den dokumentation, må vi bede ham holde en sober tone i debatten”, tilføjer svineformanden – og henviser i øvrigt til ret klare regler på området omkring både foder, vand, temperatur og frisk luft på de lange rejser.

Du kan se hele svaret fra Danske Svineproducenters formand via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.