Nej, det er ikke en god idé at mindske udledningen fra danske bønder!

Frans W. Langkilde fortæller i Maskinbladet om den store CO2-binding i dansk landbrug

landskab-hvede-juli-16-1

Han er landmand og har en ph.d. i kemi. Derfor er Frans W. Langkilde ikke nogen hr. hvem-som-helst – og nu har han på Maskinbladets hjemmeside berettet om dansk landbrug, der binder CO2 svarende til hele landets udledning.

”I den danske klimadebat bliver der talt om, at udledningen af drivhusgasser primært skal mindskes for de tre B’er: Boliger, Biler og Bønder. Men det er ikke nødvendigvis en god idé at mindske udledningen fra bønderne. Nettobindingen i landbruget er i dag cirka 60 millioner ton CO2, og det svarer til hele Danmarks udledning af CO2. Hvad nu, hvis man mindsker udledningen fra landbruget til 10 millioner tons, og bindingen samtidig falder til 60 millioner ton? Så bliver nettobindingen til 50 millioner ton CO2, og giver dermed et dårligere resultat”, skriver han.

Frans W. Langkilde har tidligere talt på et NutriFair-debatmøde arrangeret af Bæredygtigt Landbrug, det kan du læse om HER. Du kan læse hele Frans W. Langkildes nylige indlæg i Maskinbladet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.