”Man får ikke penge til noget, man ikke siger er giftigt”!

Forskernes uafhængighed er på spil, lyder det fra professor på Københavns Universitet, Nina Cedergreen

nina_cedergreen

Hvis ikke forskere herhjemme gør ting til et problem, er der ingen penge at hente.

Sådan lyder det fra professor Nina Cedergreen, Københavns Universitet, som forsker i pesticiders miljøeffekter og eksempelvis gentagne gange har fastslået, at Roundups aktivstof glyphosat ikke er farligt.

”Man får ikke penge til noget, man ikke siger er giftigt. Tingene skal problematiseres i den offentlige debat. Den udvikling er kritisabel, for hvis man skal tages seriøst, skal man også være villig til at sige, at noget ikke er problematisk, så man kan forske der, hvor der er problemer”, forklarer hun til Landbrugsavisen.

”Jeg synes ikke, politikerne tager mit arbejde alvorligt. Når vi som samfund har nedsat ekspertudvalg, og pesticider er vurderet af EFSA i EU og af Miljøstyrelsen herhjemme på baggrund af forskning, tilsidesætter politikerne det, fordi nogen synes og føler noget. Hvorfor skal jeg bruge krudt på forskning, når man beslutter efter meninger og følelser”, lyder det også fra Nina Cedergreen.

Du kan læse hele artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “”Man får ikke penge til noget, man ikke siger er giftigt”!”

  1. Det er vel nok godt at Nina Cedergreen gentagne gange har fastslået, at Roundups aktivstof glyphosat ikke er farligt. Måske en anden gang når fr. Cedergreen finder det passende kunne vi blive oplyst om det andet indhold i Roundup der ikke er Glyphosat, om det er farligt eller ej. Her tænkes specielt på indhold der er beskyttet af patentrettigheder og fabrikshemmeligheder. Hvad mener professoren om virkningen af de hemmelige ingredienser?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.