Landbrugsstyrelsen retter ind efter BL’s kritik

Nu kan man alligevel søge om tilskud til etablering af efterafgrøder på marker registreret som paragraf 3

logo-softshelltoej-logo-bl-3

Bæredygtigt Landbrug slipper for at sende en stævning afsted mod Landbrugsstyrelsen – efter at styrelsen har besluttet, at danske landmænd alligevel kan søge om tilskud til målrettet kvælstofregulering på paragraf 3-marker.

”Vi havde en stævning klar med en god case på en landmand, som var underlagt regler, der ikke længere gælder. Det skyldtes, at fejlregistrerede paragraf 3-arealer ikke var blevet opdateret i myndighedernes systemer. Nu dropper vi selvfølgelig sagen – og glæder os over, at den sunde fornuft trods alt også kan råde i Landbrugsstyrelsen”, fortæller Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen.

Overlap blev ikke accepteret

BL’s chefjurist Nikolaj Schulz har tidligere kritiseret, at systemet ikke accepterede overlappet mellem målrettede efterafgrøder og paragraf 3-arealer. Chefjuristen bebudede netop en stævning ved dén lejlighed.

”Vi var godt i gang med udarbejdelsen af en stævning mod Landbrugsstyrelsen, da nyheden kom. Vi er glade for, at alene truslen om en retssag i dag viste sig at være tilstrækkelig”, siger Nikolaj Schulz.

Én indrømmelse mangler

Han understreger dog samtidig, at Landbrugsstyrelsen stadig mangler at erkende, at vejledende kort ikke kan håndhæves som retligt bindende regler.

”Vi lægger vores foreløbige udkast til stævning i skuffen. Men det ligger øverst i bunken, hvis ikke det her forsvinder af sig selv”, forklarer Nikolaj Schulz.

Gælder fra torsdag morgen

Det er fra torsdag morgen den 26. marts, at man nu kan søge om tilskud til etablering af efterafgrøder eller alternativer på hele marker – hvor dele af marken er registreret som paragraf 3. Landbrugsstyrelsen fjerner samtidig kravet om, at den ansøgte mark ikke må være omfattet af et gødningsforbud.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående er sendt som pressemeddelelse til landbrugspressen. Du kan læse nyheden fra Landbrugsstyrelsen via linket HER, mens du HER kan blive klogere på Bæredygtigt Landbrugs kritik af den hidtidige praksis).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen