Lad forbrugerne købe, hvad forbrugerne vil købe – uden kunstige tilskud

Bæredygtigt Landbrug svarer skoleelever på spørgsmål om økologi på foreningen Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside

byg i august 19 (2)

Tre skoleelever har stillet foreningen Verdens Bedste Fødevarer nogle spørgsmål om økologi – og foreningen har givet spørgsmålene videre til diverse organisationer, heriblandt Bæredygtigt Landbrug.

Af svarene fremgår det blandt andet, at BL’s holdning er den, at man bør lade forbrugerne købe, hvad forbrugerne vil købe – uden kunstige tilskud. Og at ingen undersøgelser påviser, at økologi skulle være sundere eller bedre end andre landbrugsprodukter.

Dog kan økologi være en god idé ud fra et forretningsmæssigt synspunkt – fordi forbrugerne meget gerne må have forskellige nicher at vælge imellem, når de står foran køledisken i butikken.

Og så skal man i øvrigt ikke tro, at kun konventionelle landmænd bruger sprøjtemidler…

Du kan se alle svarene via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Lad forbrugerne købe, hvad forbrugerne vil købe – uden kunstige tilskud”

 1. Hvis ikke det gør anden gavn kan det måske trøste meget naive konventionelle avlere at høre Bæredygtigt landbrug udnævne økologi til en niche produktion.
  For tiden er omsætningen i DK’s “niche” større end 2 mia kroner årligt og stigende! Det er konventionel fødevareproduktion ikke. Tværtimod.

  Giftrester under det tilladte maksimum findes ofte i konventionelle fødevare men ikke i økologiske. Til trods for det verificerede videnskabelige bevis mener BL at vide at økologisk mad ikke er sundere, og det har BL lov til at mene. Ganske som undertegnede har lov til at mene at BL er så sygeligt fikseret på en enkelt lille konkurrents succes at de ikke ser deres kundeunderlag langsomt men sikkert er svundet ind de sidste fire fem år.

  Det sidste sure opstød i denne omgang er et følelsesladet og indholdsløst postulat der lyder: “Og så skal man i øvrigt ikke tro, at kun konventionelle landmænd bruger sprøjtemidler”
  Det er BL’s forfængelige håb at indgive almindelige forbruger tro på at økologiske fødevare sprøjtes planmæssigt ligesom i konventionelt landbrug.

  Alt er som det plejer, konventionelle talspersoner hilser økologi velkommen rakker efterfølgende dokumenteret giftfri fødevare ned som forurenende, giftsprøjtede, farlige og så videre. Det er utroværdigt og ynkeligt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.