”Hvis landbrug ikke må ligge i landdistrikter – hvor må de så være?”

Lokalpolitikere fra Esbjerg bliver irettesat af landbrugsordførere på Christiansborg ovenpå henvendelse til ministre

Møde på Christiansborg

Et brev fra Plan & Miljøudvalget i Esbjerg Kommune til miljøminister Lea Wermelin, erhvervsminister Simon Kollerup samt fødevareminister Mogens Jensen møder kraftig kritik fra to landbrugsordførere på Christiansborg.

Brevet lægger med udgangspunkt i en konkret lokal sag op til at få ændret lovgivningen på husdyrbrug- og planlovområdet, så kommunerne nemmere kan afvise eksempelvis landbrugs-udvidelser.

”Det brev stritter i alle retninger”, lyder det fra Venstres Erling Bonnesen til JydskeVestkysten.

”Hvis man lægger op til, at store landbrug skal tvinges ind i udpegede, afgrænsede områder, så vil priserne på jord eksplodere og i sidste ende bremse landbrugets udvikling”, tilføjer han.

Hvad der måske er mere bemærkelsesværdigt, er at socialdemokraten Anders Kronborg, som er valgt i Esbjerg, er på linje med Erling Bonnesen:

”Hvis landbrug ikke må ligge i landdistrikter – og i den konkrete sag taler vi om cirka 1000 meter fra landsbyen – hvor må de så være? I stedet for at opmale skræmmebilleder om, at landbrug afvikler landsbyerne, så kunne man fokusere på de mange positive historier om landbruget – de tusindvis af job på slagterier, mejerier, bagerier og bryggerier, der skaber liv og bosætning i landdistrikterne. Socialdemokratiet kommer ikke til at lave miljølovgivningen markant om, og det har jeg meddelt bl.a. udvalgsformand og borgmesteren”, lyder det fra Anders Kronborg.

Du kan læse hele artiklen i JydskeVestkysten via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “”Hvis landbrug ikke må ligge i landdistrikter – hvor må de så være?””

 1. Erik Bresler

  På billedet under brødteksten ses tydeligt Erling Bonnesen bede vorherre om hjælp til ikke at begå flere fejl, for selvfølgeligt skal landbrug ligge på landet! Det er bare ikke landbrug der er tale om, det er svinefabrikker med et højt virus og bakterielt smittetryk og udledning af store mængder kvælstof.
  De burde naturligvis filtrere den forurenede luft der blæses ud over natur og i hovedet på sagesløse borgere og skatteydere.

  Landets vise fædre har for længe siden besluttet at fabrikker skal ligge i industriområder, og de må ligesom alle de andre industrier rense deres udledning til omgivelserne for alle former for smittekilder og forurening, selvfølgeligt. Der er ikke noget alternativ så længe svinene presset så hårdt sammen.

  Nu mindre end et halvt år efter første smitte konstateredes er allerede, ud over mennesker også tigre, flagermus og mink dokumenteret at være korona smittebærer.
  Det er både strengt nødvendigt og rettidig omhu at sikre at svinefabrikker ikke også bliver udklækningsanstalt for korona virus.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen