Hør Knud Jeppesen fortælle om sin tændte CO2-støvsuger

Jelling-landmanden deltog forleden i debat i radioens P1 – og slog et slag for landbrugets positive bidrag til klimaregnskabet

20180301baeredygtigt-personale031

”Jeg har lige tændt for vores CO2-støvsuger!”

Knud Jeppesen blev i slutningen af februar udnævnt til æresmedlem i Bæredygtigt Landbrug på foreningens generalforsamling – og den aktive landmand fra Jelling fortsætter ufortrødent sin kamp for at udbrede kendskabet til landbrugsdrift i Danmark.

Forleden deltog han i en debat i Danmarks Radios P1. Her fortalte han – med udtalelsen om CO2-støvsugeren – om den lokale rapsmark, der opsuger CO2.

Knud Jeppesen synes således, at debatten om landbrug og klima i alt for høj grad handler om erhvervets negative bidrag, og at lovgivere og meningsdannere i stedet burde tænke på, hvor positivt landmandens virke er for det samlede klimaregnskab.

Respekt for CO2-optag, tak!

”Jo stærkere planter vi har, jo mere CO2 opsamler vi – men det respekterer man ikke”, lød det bl.a. fra Knud Jeppesen – som frygter, at klimaafgifter målrettet landbruget kan risikere at flytte produktion og arbejdspladser til udlandet.

Jelling-landmanden understregede i øvrigt, at han i den pågældende debat ikke repræsenterede Bæredygtigt Landbrug men sig selv som landmand. De øvrige deltagere i radiodebatten var Thomas Uhd, bæredygtighedsdirektør i Aalborg Portland, Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, klimaaktivist Birgitte Diget samt politikerne Alex Vanopslagh (LA), Anne Paulin (S) og Ida Auken (R).

Hør selv udsendelsen

Du kan selv høre den tre kvarter lange P1-debat ”Klima – hvem skal betale?” via linket HER.

Det skal understreges, at radiodebatten blev optaget mandag i sidste uge – inden Corona-virussen for alvor fik fat i Danmark og ryddede nyhedsfladen herhjemme.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.