Hjælpepakke kan også gavne landbruget og relaterede erhverv

Især minkavlere, gartnerier og specialproducenter kan få gavn af støtteordninger til virksomheder – men landbrugserhvervet er generelt knap så hårdt ramt som andre brancher, vurderes det

Peter Rosendal høster

Også nødlidende landbrugsvirksomheder kan få hjælp som følge af regeringens hjælpepakke i forbindelse med Corona-virussens hærgen.

Det sker, hvis virksomhederne har oplevet et fald i omsætningen på mere end 40 procent, eller hvis man som selvstændig kan dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 30 procent.

Ifølge Landbrugsavisen er det især minkavlere, gartnerier og specialproducenter, der kan få gavn af støtteordningerne. Man forventer ikke, at så mange landmænd vil opleve markante nedgange i omsætningen. Dét kan du læse mere om HER.

Også Effektivt Landbrug konkluderer, at landbruget generelt skiller sig positivt ud under krisen i forhold til så mange andre erhverv – sådan lyder det i hvert fald fra både en bank og en finanskoncern. Dét kan du læse mere om i linket HER.

Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen har netop understreget, hvor heldige vi danskere er at bo i et landbrugsland i denne så specielle tid – dét kan du læse mere om i læserbrevet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen