Bæredygtigt Landbrug: Søgsmål mod Stiig Markager skyldes usande påstande

”Vi har absolut ikke sagsøgt Stiig Markager, fordi hans faglige synspunkter ikke passer os”, lyder det fra BL-direktør Hans Aarestrup ovenpå påstande fra Akademikerne og Dansk Magisterforening

dommerhammer

Akademikerne og Dansk Magisterforening er med egne ord gået ind i sagen om Bæredygtigt Landbrugs søgsmål mod professor Stiig Markager.

Det sker med bemærkninger om, at ”det er svært at komme i tanke om fortilfælde, hvor en interesseorganisation har skredet ind med sagsanlæg over for forskere, hvis faglige synspunkter ikke passede den”, og at ”det i højeste grad vil være en glidebane, hvis forskere, der udøver deres faglige ytringsfrihed, skal kunne hives i retten, så domstolene kan give dem mundkurv på”, som det fremgår af en pressemeddelelse sendt ud mandag eftermiddag.

Udsagn går stik imod konklusionerne i de officielle rapporter

Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup understreger i den forbindelse – endnu engang – at Bæredygtigt Landbrug absolut ikke forsøger at lukke munden på Stiig Markager – men tværtimod forsøger at få Aarhus-professoren til at sige endnu mere. Stiig Markager har således – stik imod konklusionerne i de officielle Novana-rapporter om vandmiljøets tilstand – påstået, at der er en signifikant merudledning af kvælstof.

”Vi har bedt professoren om enten at tilbagetrække eller dokumentere disse påstande. Da han har afvist dette, er vi selvfølgelig nødt til at gå rettens vej – fordi hans påstande, hvis de bliver taget for gode varer af politikerne, jo ellers risikerer helt uretmæssigt at betyde yderligere restriktioner imod dansk landbrug. Vi har altså ikke sagsøgt Stiig Markager, fordi vi ikke bryder os om hans synspunkter – men fordi han taler usandt om landbrugets kvælstofudledning”, forklarer Hans Aarestrup.

Hvis kollegerne virkelig ville hjælpe…

”Hvis Stiig Markagers kolleger virkelig ville hjælpe professoren, burde de bruge deres kræfter på at hjælpe ham med at dokumentere disse påstande, som han står helt alene med. Hvilket selvfølgelig – må jeg erkende – er en ganske umulig opgave”, tilføjer BL-direktøren.

Du kan læse mere om sagen HER og HER. At ikke kun landbruget siger professoren imod men også hans egen professor-kollega, kan du forvisse dig om via artiklen HER, ligesom det HER fremgår, at en anden interesseorganisation bakker op om Bæredygtigt Landbrugs kritik af Stiig Markager.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.