Se billedet: Så dårlig er vandløbs-vedligeholdelsen i Danmark!

Sønderjysk medlem af Bæredygtigt Landbrug har taget afslørende foto – der viser forskellen på danske og tyske forhold

vand-foto

”Som medlem synes jeg, I lige skal se dette foto, som er taget i formiddags ved den dansk/tyske grænse ved Bejerskrovej. I midten ses grænsevandløbet”.

Sådan lød det fra et medlem af Bæredygtigt Landbrug i en mail til Bæredygtigt Landbrug mandag. Fotoet kan ses herover.

”Jeg får det helt skidt ved at se dette foto, da mine marker i Danmark står med stort set blankt vand – mens der stort set ikke er vand på markerne i Tyskland. Eneste forskel er vandløbs-vedligeholdelsen – eller rettere manglende i Danmark. Man kunne tro, at man på tysk side pumper vandet væk – men det er ikke tilfældet – det løber naturligt ud i Vidå-systemet syd for Tønder”, forklarer den pågældende landmand.

Den manglende oprensning af vandløb i Danmark bliver naturligvis diskuteret, når Bæredygtigt Landbrug holder sin generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i Horsens onsdag eftermiddag.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Se billedet: Så dårlig er vandløbs-vedligeholdelsen i Danmark!”

  1. Sikke en gang gylle at fyre af. Den eneste grund til der står vand på marken er at den ligger lavere en den på den anden side. I vil bare vandalisere de stakkels vandløb koste hvad det vil. Hvornår fatter I at man ikke kan grave sig ud af de vandmasser vi i øjeblikket er vidne til. Kun inddæmning af områder og bortpumpning af vandet vil virke for en stund. Hver gang naturen er natur hyler I op over at det er vandløbenes skyld. Og når der så er tørke hyler i op over der ingen vand er. Vores vandløb skal ikke laves om til spunsede kanaler. At det er frusterende for landmanden at der står vand på hans mark har jeg fuld forståelse for og er klar over de konsekvenser det har for landbruget. Men fingrene væk fra vandløbene, det kommer aldrig til at virke at grave i dem. Der er ikke mere fald end der fra et vandløbs udspring til dagligvande i havet og jo mere der graves jo værre bliver det. Vi lever i et fladt land. I har haft mange gode år ved dyrkning af lavbundsjorderne og I kan ikke forstå at der er perioder, hvor naturen ikke gør som I forventer. Og vi har forøvrigt ikke set alt endnu, overhovedet ikke. Mange lavbundsjorder er direkte ødelagt af drænning og kørsel med tunge maskiner alt sammen medvirkende til at forværre situationen.
    Man fristes til at tro at jo mere I hyler op, jo mere erstatning kan I få fordi jeres jorde ikke kan bruges til landbrug mere, som om det er statens skyld.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.