Naturvandløbenes sejr

En ordentlig oprensning af vandløbene hjælper, det er der både jyske og sjællandske eksempler på - skriver Bæredygtigt Landbrugs næstformand

Gustav Garth-Grüner

Af Gustav Garth-Grüner, næstformand i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Sandbygård, Glumsø

Danmarks Naturfredningsforening og alle andre, der har advokeret for naturvandløb, der ikke skal renses op, må i disse dage føle sig meget tilfredse.

De har nemlig sejret – det er jo netop den forsumpning og den oversvømmelse, de mange gange har advokeret for. Mon de er tilfredse nu?

Efter deres udtalelser har de sejret ad helvede til godt, som den gamle LO-formand Thomas Nielsen sagde.

Vi andre, der lever med de svulmende vandløb, der går over deres bredder, fordi de ikke kan komme af med vandet, vil nøjes med at sige: Naturvandløbene har sejret ad helvede til.

Konsekvenserne af den manglende oprensning er nemlig de mange oversvømmelser og ødelæggelser af værdier både i by og på land, vi oplever, og som vi ser i tv.

En ordentlig oprensning af vandløbene hjælper. Det har vi set i Nørreå ved Gudenåen, ved Værebro Å på Sjælland og ved den dansk-tyske grænse.

Vi håber, de eksempler med oprensningsarbejde vil brede sig.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan bl.a. se udgaven på Herning Folkeblads hjemmeside via linket HER).

1 kommentar til “Naturvandløbenes sejr”

  1. Det er et stort held for Bæredygtigt landbrug, der som vi alle ved er meget optaget af at alt skal være fagligt og videnskabeligt korrekt, at der i netop blandt BL’s egne findes en så dygtig og selvsikker hydrolog som hr Gustav Garth-Grüner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.