Generalforsamling: Bæredygtigt Landbrug foreslår regel-stop

Der bør indføres et reguleringsstop i Danmark, ligesom man i sin tid indførte et skattestop, lyder det fra 500 landmænd forsamlet i Horsens

Fuglede 2020 2

Nye efterafgrødekrav er dråben, der har fået bægeret til at flyde over for medlemmerne af Bæredygtigt Landbrug. Foreningen foreslog derfor på sin generalforsamling onsdag eftermiddag, at der indføres et reguleringsstop i Danmark, ligesom man i sin tid indførte et skattestop.

”Vi siger til ministre og folketing: Gør det enkelt: Regulering efter målinger. Drop de teoretiske efterafgrødekrav. Drop krav om reduktion, hvor der ingen udledning er. Og tag så en pause: Ikke flere regler de næste år”, siger Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen.

Han forklarer, at ansvarlige ministre også på miljø- og fødevareområdet i årevis har trådt såvel faglighed som virkelighed under fode og bare har ladet lovmøllen køre stærkere og stærkere. Selv om samtlige regeringer siden 1921 har haft til hensigt at mindske antallet af love og reguleringer, er det modsatte sket. Alene de seneste 30 år er regelmængden vokset til det tredobbelte. Derfor er det – mener Bæredygtigt Landbrug – blevet tid til at sætte et loft over den samlede gældende lovgivning i Danmark, både fordi overreguleringen er dyr for samfundet, og fordi den skaber en tæt på umulig hverdag for erhvervslivet.

”Ikke flere verdensfjerne modeller – der er så komplicerede, at ikke engang IT-systemerne kan håndtere dem. Brug tiden til at få styr på det offentlige hus, og kom ud i virkeligheden. Ellers må vi mødes i retten om regel efter regel. Og det håber jeg, I medlemmer er parate til”, sagde Flemming Fuglede Jørgensen i onsdagens beretning – og blev mødt af højlydte klapsalver fra de omkring 500 fremmødte på Bygholm Landbrugsskole.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående er sendt ud som pressemeddelelse fra Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling).

1 kommentar til “Generalforsamling: Bæredygtigt Landbrug foreslår regel-stop”

  1. Det er min egen helt personlige mening at hvis den gode hr Flemming Fuglede Jørgensen for fremtiden holder sig til ytringer som har 100 % hold i virkeligheden så vil han møde meget større velvilje overalt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.