Blå blok til regeringen: Der er brug for et virkelighedstjek

Både miljøminister og fødevareminister hives nu i samråd efter fejlberegninger samt melding om nyt referenceår

Møde på Christiansborg

”Erasmus Montanus er løs på Borgen. Det er grotesk og helt surrealistisk!”

Sådan lyder det fra Erling Bonnesen (V) efter nogle dramatiske dage, hvor fejlberegninger har vist sig at give både offentlighed og politikere et misvisende billede af det egentlige niveau for kvælstofudledningerne (der var noget lavere end hidtil antaget), og hvor Aarhus Universitet siden meldte ud, at man alligevel ikke vil bruge år 1900 som referenceår.

Både Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative samt Liberal Alliance har nu kaldt miljøminister Lea Wermelin (S) og fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd – ikke mindst fordi regeringen har afvist at inddrage virkningen af fejlberegningerne i den førte politik.

”Vi forlanger at få fakta fra den virkelige verden på bordet. Der er brug for et virkelighedstjek”, siger Erling Bonnesen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Ministrene skal bl.a. redegøre for, hvorfor regeringen ikke vil fjerne sine krav om fremrykkede, tvungne efterafgrøder – eller hvilke andre lettelser regeringen vil gennemføre som følge af fejlberegningerne om kvælstof-udledningerne.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.