Styrk dansk fødevareproduktion – i stedet for at begrænse den!

De næste 40 år skal der produceres lige så meget mad, som der er fremstillet de seneste 10.000 år, skriver journalist Felix Bekkersgaard Stark

høst hvede august 19 solnedgang

Inden alt for længe er vi 10 milliarder mennesker på kloden. Men det er svært at se på den offentlige debat om landbrugsforhold.

Dét mener Felix Bekkersgaard Stark, som er journalist og talsmand for foreningen Verdens Bedste Fødevarer. Han har skrevet et indlæg, hvor han tydeliggør nødvendigheden af at tale om, at vi skal lave 10.000 års mad på blot 40 år, hvis vi skal brødføde alle klodens mennesker.

”Derfor ville det klæde den danske debatscene, hvis vi begyndte at tale mere om, hvordan vi styrker dansk fødevareproduktion frem for at begrænse den”, skriver han.

Du kan læse hele indlægget på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Styrk dansk fødevareproduktion – i stedet for at begrænse den!”

  1. Da hovedparten af dansk landbrugsjord anvendes til animalsk produktion, og en tommelfingerregel siger det koster omkring 5 kilo brød eller korn at fremstille et kilo kød, må det Følgeligt være den animalske produktion Felix Bekkersgaard Stark mener skal begrænses for at nå hans ædle mål.

    Det er der rigtig mange hvis ikke et overvældende flertal af forbrugere og især af skatteydere der er enige i. Så en omstilling af hensyn til omdømme, miljø, helbred og offentlige udgifter kan kun gå for langsomt.

    Tak til Felix Bekkersgaard Stark for at gøre opmærksom på hvad der skal til for at brødføde vores efterkommere. Der er ikke mange indenfor den gældsplagede landbrugssektor der besidder samme vidsyn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen