Stop dog de gale mennesker

Hvornår går virkeligheden om landbrug og miljø op for Maria Reumert Gjerding og resten af venstrefløjen – spørger anlægsgartner

høst

Af Arne Møller Pedersen, anlægsgartner, Holstebro

Maria Reumert Gjerding, venstreorienterede og socialdemokrater: Klassekampen er ovre, Robin Hood-kulturen hører fortiden til.

Reumert og kompagni har fået en god uddannelse af det samfund, de lever i, så det er utroligt, at de ikke er kommet længere. I sidste halvdel af det 20. århundrede kæmpede unge mennesker for at nedbringe sult og hungersnød. De rejste til den anden side af jorden for at kæmpe og gøre en forskel.

I dag er det åbenbart nemmere at føre borgerkrig i Danmark mod landbruget – den gren, de selv sidder på og lever af.

Men der er stadigvæk stor sult i verden. Så brug dog jeres kræfter på at hjælpe landbruget med at producere fødevarer til dem, som ingenting har.

Tak til Bæredygtigt Landbrugs formand

Til dem, som har for travlt med at beskylde landbrug for forurening af vandmiljøet: Sæt jer dog ind i sagerne. Endelig er der private – som landmanden Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug – der har bekostet analyse af drænvand af et uvildigt laboratorium. Resultatet er under grænseværdierne.

Opsaml regnvand og analyser det, al vand på kloden er genbrugsvand. Vandet har samme alder som kloden. Hvis endelig I vil gøre en forskel, så undersøg, hvad byernes private husholdninger udleder.

Vandprøver ønskes

Rensningsanlæg er afhængige af at kunne lukke spildevand – renset eller urenset – ud i vandløb, fjorde, Aarhus Bugt og Øresund. Brug et par måneder på at tage vandprøver ved udløb fra rensningsanlæg – så vil virkeligheden gå op for jer.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev på Effektivt Landbrugs hjemmeside, dén version kan du se via linket HER. Skribenten har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen