Læs historien om det mest udskældte – men samtidig mest skånsomme og effektive – ukrudtsmiddel

Weekendavisen sætter fokus på glyphosat og Roundup – og konkluderer, at et forbud ikke giver nogen mening…

fotoet

Hvorfor vil så mange politikere og miljøorganisationer egentlig have forbudt Roundup og dets aktivstof glyphosat – når ukrudtsmidlet er både det mest effektive og det mest skånsomme, verden nogensinde har set?

Dét spørgsmål forsøger Weekendavisen at besvare med en stor artikel kaldet ”Glyphosatan”. Her hedder det bl.a. om de mange protester:

”På sidelinjen står en række måbende miljøeksperter og toksikologer, for glyphosat er et af de mildeste og mest effektive bekæmpelsesmidler, vi har. Ingen mennesker, dyr, insekter, fugle eller fisk er truet af glyphosat. Vores miljøplan er endda afhængig af stoffet. Det kan mindske kvælstof- og kuldioxidudledningen, og det kan sikre biodiversiteten. Glyphosats egenskaber er så sjældne, at det ofte omtales som et hundredårspesticid. Så hvordan blev det så forhadt?”

Du kan selv læse artiklen i Weekendavisen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Læs historien om det mest udskældte – men samtidig mest skånsomme og effektive – ukrudtsmiddel”

  1. Desværre fejler Christian Ingemann Nielsen’s analyse af journalisten Gunver Lystbæk Vestergård der hjemmevant skifter mellem betegnelserne Glyphosat og Roundup, så mummespillet om det ganske ufarlige Glyphosat og det kræftfremkaldende Roundup kan fortsætte indtil et bedre middel kommer på markedet.
    Havde det været for 50 år siden behøvede det ikke vare så længe, der var optimisme fordi der vitterligt var nye midler på vej. Nu er optimismen kølnet og de midler der er på vej er dem der ender i grundvandet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.