Vi danskere spiser stadig masser af kød

Svine- og oksekød spiller fortsat en hovedrolle i danskernes mad – faktisk indeholder tre ud af fire aftenmåltider kød

jens-jørgensens-kreaturer-på-mark-der-ofte-oversvømmes

Der vil også fremover være brug for kødproducenter i dansk landbrug.

Danskerne laver således aftensmad, som de altid har gjort – trods dommedags-profetier om klimaforandringer og nødvendigheden af “bæredygtighed”.

Det fremgår ifølge Landbrugsavisen af en pressemeddelelse fra Madkulturen, der har set på resultatet af den årlige befolkningsundersøgelse, Madkultur19.

”Kødet har stadig en altdominerende rolle i danskernes aftensmad. Faktisk spiller kødet hovedrollen i hvert andet måltid”, siger Judith Kyst, som er direktør i Madkulturen, der udgiver undersøgelsen.

I 54 procent af de aftensmåltider, hvori der indgår kød, er kød nævnt som hovedingrediensen. Tre ud af fire aftenmåltider indeholder kød. Det var præcis det samme resultat i 2015, hvor organisationen senest undersøgte kødets rolle på de danske tallerkener. Det er især de ældre og folk på landet, der spiser kød til aftensmad, viser Madkultur19.

Du kan læse hele Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top