Miljøministeren møder traktorer

Agerskovgruppen vil mandag den 6. januar vise sin utilfredshed med den nuværende regerings miljø- og landbrugspolitik

aggesen

Miljøminister Lea Wermelin (S) er mandag den 6. januar inviteret til både Gråsten og Agerskov.

Førstnævnte sted skal hun deltage i en ”god og faglig debat om regeringens miljøpolitik” i selskab med bl.a. LandboSyds formand Mogens Dall og landboforeningens chefrådgiver Helge Lorenzen. På dagens andet sønderjyske stop er miljøministeren inviteret til nytårskur hos Sønderjysk Landboforening – der ligeledes byder velkommen til det nye makkerpar i dansk miljøpolitik: Formand Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer samt præsident Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening.

Mød op i Gråsten ved 10-30-tiden

Men Lea Wermelin får også lov til at stifte bekendtskab med et mere uofficielt sønderjysk møde, når hun indtager Gråsten:

Agerskovgruppen arrangerer således traktor-demonstration foran Gråsten Landbrugsskole op til ministerens ankomst ved 13-tiden. Det er meningen, at traktorerne skal ankomme allerede ved 10.30-tiden, og at talerækken begynder derefter. Der er taler ved Vagn Lundsteen, Knud Jeppesen samt advokat Hans Sønderby.

Efterafgrøde-kravene er hovedet på sømmet

”Vi vil vise vores markante utilfredshed med den nuværende røde regerings politik. Vi vil vise, hvor galt det står til i dansk landbrug – med de elendige rammevilkår, vi stadig døjer med”, siger Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen.

”Det, der har slået hovedet på sømmet, er de nyeste efterafgrøde-krav. I forvejen går det virkelig ned ad bakke for vores erhverv – og nu vil man så overregulere os endnu engang. Det er horribelt. Vi håber på stor opbakning fra landmænd med traktorer”, tilføjer Jens Peter Aggesen.

Interesserede kan høre mere på tlf. 40 17 62 95.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

4 kommentarer til “Miljøministeren møder traktorer”

 1. Jørgen H. Poulsen

  Totalt latterlig demonstration der kun skader et landbrug der i ekspresfart fjerner sig fra danskernes forståelse!

  Hvad tænker I dog på?

  1. Har du tænkt den tanke, at det kunne være nogle danskers forståelse for landbruget der er kommer lidt langt væk fra virkeligheden. Da dem der bestemmer er kommet så langt fra virkeligheden, – nu skal vi have mindre grønne marker om vinteren, fordi de forlanger vi skal så nogle efterafgrøder der går ud så snart der kommer frost.Med lidt almindelig sund fornuft kan enhver da regne ud, at visne planter ikke samler så meget næring op af jorden, som vore grønne marker gør. Det kan du vel heller ikke være uenig i????

 2. Så har i da nået bunden. Meget dum ide, ned på maven og sig undskyld. Så tilgiver de os måske alt det vi er skyld i både direkte og indirekte de sidste 40år. Nu er det tid til at skabe et nyt landbrug, som tilgodeser både mennesker, dyr og naturen. Nok er nok.

  1. jørgen pedersen

   I snart 40 år er vi blevet løbet overende af usaglige og især useriøse argumenter, om ej også direkte usande (hummersagen sidst i firserne). Ingen har accepteret en undskyldning, snarere end blot en forklaring. Rejs blot ud i verden for at opleve på nærmeste hold, hvordan fødevarer bliver produceret samt forbrugt, så bør jammerklagen over danske fødevarers tilblivelse forstumme. Jeg brugte med vilje ikke vendingen ´´dansk landbrug´´, idet når dette udtryk bruges, så er det oftest en fællesbetegnelse, som reelt ingen gang har på denne jord, udtrykket misbruges til ulidelighed, synes jeg, idet ´´dansk landbrug ´´ spænder over alle produktionsformer samt produktionsgrene, og kan altså ikke have nogen validitet længere som en enhedsbetegnelse, kun som et skældsord, hvad jeg da også læser dit indlæg som. Men måske tager jeg fejl?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.