Nye efterafgrøder ødelægger et godt sædskifte

…og vil også modvirke øvrige kvælstoftiltag, lyder det fra Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark

skyer

At springe fra 15 til 30 procent af arealet med målrettede efterafgrøder i ét hug får utilsigtede konsekvenser. Forkerte efterafgrøder ødelægger således mere, end de gavner.

”Det bliver nemlig nemt et farvel til de frivillige, gode efterafgrøder, som der ikke bliver plads til på grund af det nye krav”, siger Erik Sandal, planteavlskonsulent og formand for fagudvalget i FRDK – Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark.

Det massive krav om efterafgrøder får stor betydning for de afgrøder, landmændene kan dyrke, lyder det i Maskinbladet:

”For rigtig mange landmænd er det umuligt at have så mange efterafgrøder uden at ødelægge et godt sædskifte, der også lever op til kravene om at modvirke udvaskning af kvælstof. Vi frygter derfor, at mange landmænd ender med at skulle reducere deres kvælstofkvote i stedet for. Det er slet ikke hensigtsmæssigt, hvis afgrøderne skal hive mest muligt CO2 ud af luften for at lagre den som livgivende humus i jorden”, siger Erik Sandal.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER. Bæredygtigt Landbrugs reaktioner på de nye efterafgrødekrav kan du blive klogere på via de mange links i bunden af artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.