Nej, Roundup er ikke skadeligt – og et forbud redder ikke biodiversiteten

Artikel på www.videnskab.dk kan formentlig rokke ved mange danskeres fordomme om ukrudtsmidlet

marksprøjte

Videnskab, fakta, faglighed og saglighed ser langt om længe ud til at have besejret myter, skrøner, mavefornemmelse og følelser, når det handler om Roundup og dets aktivstof glyphosat.

Senest er det Videnskab.dk, der med artiklen ”Roundup er ikke så skadeligt, som du måske tror” gør sit til at nuancere debatten.

Verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel er således næppe kræftfremkaldende – og nej, man redder heller ikke biodiversiteten ved at forbyde det, lyder det fra forskere i artiklen.

Godkendelsen af Roundup/glyphosat bygger – fremgår det i øvrigt – på et ret omfattende datagrundlag.

Du kan læse hele artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Nej, Roundup er ikke skadeligt – og et forbud redder ikke biodiversiteten”

  1. Christian Ingemann Nielsen har læst en artikel fra en anden forfatter på en hjemmesiden der kalder sig videnskab dk hvor der bliver rodet gevaldigt rundt i begreberne Glyphosat og Roundup.

    Det væsentlige er undgået begge, eller begge har undgået det væsentlige, nemlig at Østrig,Tyskland, Tjekkiet, Italien, Holland og Frankrig har besluttet eller planlægger forbud mod Roundup i planteavl.

    En ny svensk undersøgelse anbefaler at reducere brug af landbrugskemi til 10% af det nuværende forbrug.

    https://www.regeringen.se/4adb2c/contentassets/7ef22ed25ff64368814be3a7c9d60c4f/framtidens-kemikaliekontroll—hantering-av-kombinationseffekter-och-gruppvis-bedomning-av-amnen-sou-201945

  2. Lad os nu snart få et totalt forbud mod plantegiften ROUNDUP……i øjeblikket ses gule nedsprøjtede marker overalt…så trist og unødvendigt…..

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.