Kommuner langs Gudenåen kritiseres for manglende vedligehold

Udtalelse fra Ombudsmanden er blevet ignoreret, og det er både dybt beklageligt og ansvarspådragende, lyder det fra foreningen Danske Vandløb

oversvoemmelse-1

Et offentligt vandløb kan ikke udlægges som naturvandløb og dermed underlægges begrænset vedligeholdelse.

Det fastslog den såkaldte ombudsmand allerede tilbage i 2002.

Alligevel er det netop, hvad der er sket for en del af Gudenåen i Randers Kommune på strækningen fra Silkeborg til Randers.

”Vi mener, at hele Gudenå er et reguleret vandløb, idet det senest er uddybet og gjort bredere i 1938. At kommunerne langs Gudenå ignorerer henstillingen fra Folketingets Ombudsmand, er dybt beklageligt, og vi mener, at det er ansvarspådragende”, siger Steen Rasmussen fra Danske Vandløbs bestyrelse i en pressemeddelelse.

Konsekvensen af udlægningen til naturvandløb på strækningen i Gudenåen er netop, at der sker begrænsninger i vedligeholdelsen på strækningen.

Du kan læse Landbrugsavisens omtale af sagen via linket HER samt Maskinbladets artikel HER. Du kan læse mere om en aktuel sag, hvor Bæredygtigt Landbrug hjalp et medlem med at få renset op, via linket HER – en sag, der dokumenterer, at mange naturvandløbs-regulativer er ugyldige. Og HER kan du læse et portræt af BL-medlem Helge Danneskiold-Samsøe, som er formand for foreningen Danske Vandløb.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top