Hør Peter Kiær i ophidset debat med veganer

Det vil være en underdrivelse at kalde P1-debatten ”Luk landbruget?” 2. Juledag for livlig…

kiaer-1

”Hvad med alle de døde grise, der ligger og flyder rundt omkring på din gård!?”

Julefreden blev så sandelig brudt for en stund – helt nøjagtig i 44 minutter og 11 sekunder – da Danmarks Radios P1 2. Juledag sendte en debat om dansk landbrugs fremtid. Ovenstående udsagn fra Veganerpartiets formand, Henrik Vindfeldt, blev blandt andet imødegået af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem, svineproducent Peter Kiær, med ordene:

”Kan du så opføre dig ordentligt!”

Og:

”Stop dig selv!”

Øh – døde dyr er ret normalt på et landbrug…

Værten i radiostudiet, Gitte Hansen, var nødt til at lægge sig imellem de to debatterende kamphaner med en beroligende melding til lytterne derude:

”Så vidt jeg ved, har alle landmænd brug for at få hentet døde dyr”, indskød hun stille og roligt.

Debatten kaldet ”Luk landbruget?” stillede på forhånd spørgsmålene: Skal vi spise mindre kød? Lukke store dele af landbruget? For at beskytte klimaet og passe på dyrevelfærden? Er det mishandling at avle svin, kvæg og høns på danske gårde?

Professor: Vi har en pligt til at producere fødevarer

I studiet sad altså Henrik Vindfeldt fra Veganerpartiet samt Bæredygtigt Landbrugs Peter Kiær. Og det lykkedes minsandten flere gange sidstnævnte at få taletid uden at blive afbrudt af førstnævnte. Duellanterne fik også hjælp af deres livliner, ”Gylle-Kjeld” samt professor i miljø, klima og energi, Jørgen E. Olesen. Professoren nævnte bl.a., at Danmark har en global forpligtigelse til at holde fast i vores fødevare-produktion:

”Så længe verdens forbrug af svinekød er stigende, giver det ingen mening at reducere produktionen her”, lød det fra Jørgen E. Olesen.

Veganerpartiets tydeligvis ophidsede formand mente dog nok at vide mere om dét emne end professoren…

Gaver i den søde juletid…

Debatten kom vidt omkring med fokus på alt fra dyrevelfærd og landbrugsgæld til glæden ved bacon samt det, Peter Kiær benævnte ”den grønne forskrækkelses-industri”. Også kampagnen ”Kan du leve som en gris?” fik et par ord med på vejen.

Til sidst skulle der udveksles gaver. Heller ikke dén del af programmet gik helt stille af…

Du kan høre hele radiodebatten via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Hør Peter Kiær i ophidset debat med veganer”

  1. Hvilket svar gav milø-professoren til det Bæredygtigt Landbrug, der jo som bekendt går meget op i at være vidensbaseret, når de forespurgt den lærde professor om vidensbaseret dokumentation for Danmarks globale forpligtigelse til at producere 30 mio. svin og godt 8 mio døde smågrise årligt?
    Eller er det BL’s egen Christian Ingemann Nielsen der manipulere en global forpligtelse til fødevareproduktion så det lyder som en forpligtelse til svinefabrikation?

    Og hvorfor hedder Peter Kiær ikke Svinepeter når Journalist Kjeld Hansen tildeles en lignende betegnelse?
    Der er da vist ingen i hele landet der ikke ved hvem af de to der producere mest gylle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen