Grønne marker reducerer forårs- og sommerudvaskningen

Efterafgrøder bør sås på alle de arealer, hvor der ikke er vintersæd – lyder det fra Bæredygtigt Landbrug

logo-softshelltoej-logo-bl-3

Fagfolk landet over bakker op om den alternative politik omkring efterafgrøder, som Bæredygtigt Landbrug netop har lanceret.

Grønne marker reducerer således forårs- og sommerudvaskningen og bør derfor foretrækkes fremfor krav om ekstra efterafgrøder. Efterafgrøder bør sås på de arealer, hvor der ikke er vintersæd, lyder det fra BL-direktør Hans Aarestrup og BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen.

Senest har avisen Effektivt Landbrug skrevet om Bæredygtigt Landbrugs alternative forslag – dét kan du læse om HER (hvilket dog kræver abonnement på avisen). Du kan desuden via linket HER se det læserbrev, Hans Aarestrup tidligere har skrevet om emnet. Og HER kan du læse et notat, som Hans Aarestrup og Jørgen Evald Jensen har udarbejdet om sagen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.