Medlemmernes tarv?

Viljen til at tækkes alle andre end sine egne har gjort det let at gøre livet surt for os bønder – skriver landmand Ulf Nielsen om Landbrug & Fødevarer

folder-2

Af Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

Landbrug & Fødevarer er en kæmpe succes.

Mener Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Har Martin Merrild sat kikkerten for det blinde øje og taget øreværn på?

Det ses sjældent, at L&F bakker op, hvis bønder bliver mishandlet af myndigheder og andre. De har efter min mening mere travlt med at tækkes andre befolkningsgrupper, organisationer, ministerier, politikere og andre. De roser alle politikerne for at stå bag veterinærforliget, der senere udmønter sig i, at svineproducenterne i Danmark, som i forvejen har et af de laveste antibiotikaforbrug i verden, skal reducere forbruget af antibiotika yderligere, med fare for manglende behandling af syge grise. Samtidig skal der sættes mere fokus på ubehandlede grise.

Udviklingen er tiltaget

Viljen til at tækkes alle andre end egne medlemmer har efter min mening gjort det let for alle andre at lave livet surt for vi bønder. En udvikling, der kun er tiltaget i de 60 år, jeg husker tilbage.

Mange penge på spil

Et godt eksempel på, at L&F stikker hovedet i busken er manglende omtale af den historiske lave rente, som er næsten ikke eksisterende.

Med en samlet gæld i landbruget på over 300 milliarder kr. og en samlet årlig indtægt til erhvervet på få milliarder kan det undre, at man ikke officielt taler om den problematik, at rentebelastningen ved en forhøjelse på kun 1 % vil betyde en renteudgift fremadrettet på 3 milliarder kr. årligt.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i avisen Effektivt Landbrug. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har sagt god for, at teksten ligeledes gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

1 kommentar til “Medlemmernes tarv?”

  1. Nogle gange, så burde I simpelthen tænke lidt over, hvad I skriver. I hvert fald, hvis I som organisation ønsker at blive tage alvorligt. Prøv lige at tænk denne sætning fra ovenstående artikel igennem; “…bliver mishandlet af myndigheder og andre.”
    Helt ærligt; I påstår, at danske myndigheder mishandler en særlig befolkningsgruppe (i dette tilfælde bønder). Læs igen; at danske myndigheder MISHANDLER bønder.
    Den slags foregår i visse stater i verden. Det forekommer ikke i Danmark.
    Må jeg – og mange andre insisterer på, at I bringer jeres sprogbrug bare i nogenlunde kontakt med virkeligheden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.