Kejserens nye klæder

Jo, oprensning hjælper – lyder det fra landmand Lars Bo Heltzen, som reagerer på avisskriverier om vandløb og oversvømmelser

oversvoemmelse-1

Af Lars Bo Heltzen, landmand og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Østrevangsvej 91, 8830 Tjele

Det kan godt være, at jeg læser mange eventyr, men Randers Kommune må da kende eventyret om ” Kejserens nye klæder” udenad, når de ikke vil se fakta i øjnene.

Så har de brug for en lille dreng, der råber sandheden ud over vandene. Ellers må de se på vedhæftede kurver over vandstanden i Nørreå.

Se kurver for Nørreå 2018 og 2019.

Det gælder også Anne Neergaard, som skrev et indlæg her i avisen den 21. november.

Orbicons vandstandsmålinger ved Skjern bro har i 2018, som var den tørreste sommer i mange år, været fra 40 cm til enkelte dage 70 cm højere end i sommeren 2019, som har været den vådeste, der nogensinde er målt (se vedlagte kurver), og kigger man på målingerne fra Vejrumbro, er forskellen endnu større.

Derfor må det konkluderes, at de 150.000 kr., som Randers Kommune brugte på oprensning i Nørreå, har været rigtig godt givet ud, og ville man bruge lidt kroner på at få renset den næsten lukkede Gudenå op omkring motorvejen ved Randers, ville dette hjælpe tilsvarende meget på hele Gudenåsystemet.

Efter min mening er det hovedløst og spild af penge at begynde at købe 25.000 ha op langs Gudenåen, som nogen mener vil være en god idé. Resultatet vil blive forsumpning og oversvømmelser.

I Vandløbslovens §1 står der, at alt vand skal kunne ledes væk. Det sker, når der bliver renset op – bare se til Nørreå. Det er et rigtigt eventyr.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i flere medier, du kan eksempelvis læse udgaven i Midtjyllands Avis via linket HER).

Scroll to Top