Ingen landmand er ansvarlig for ”Guds handlinger”

Chefjurist Nikolaj Schulz forklarer, hvorfor landmand Peter Eliassen med Bæredygtigt Landbrugs hjælp har stævnet Landbrugsstyrelsen

nikolaj-portraet

Af Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug, Jordbærvej 53, København NV

Nogle gange fremspirer de afgrøder, man sår. Andre gange ikke. Men ingen – heller ikke en landmand – bør gøres ansvarlig for det, man kan kalde ”Guds handlinger”, altså det hændelige omkring vind og vejr og dén slags.

Derfor har landmand Peter Eliassen fra Thy i samarbejde med Bæredygtigt Landbrug netop stævnet Landbrugsstyrelsen.

Landmanden såede således efterafgrøder, en blanding af olieræddike og honningurt, i god tid inden såfristens udløb i sensommeren 2017. Styrelsen underkendte imidlertid efterfølgende efterafgrødearealerne og trak Peter Eliassen markant i støtte – fordi efterafgrøderne ikke var vokset frem på den måde, styrelsen havde forestillet sig…

I Bæredygtigt Landbrug accepterer vi ikke, at man som landmand skal frygte for et betydeligt økonomisk tab, når man har sået, som man skulle, indenfor tidsfristerne.

Sagen er principiel, og hvis vi får medhold i, at Landbrugsstyrelsens afgørelse er ugyldig, så kommer myndighederne givetvis til at genoptage en hel del andre sager.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan læse Maskinbladets version HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.