Afgift på økologi

Økologi bør ikke have statstilskud men derimod pålægges en klimaafgift – foreslår Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver

Poul Vejby-Sørensen

Af Poul Vejby-Sørensen, cand.agro. og ekstern faglig rådgiver, Bæredygtigt Landbrug

Politikere, som vil begrænse CO2-udledningen med 70 procent og samtidig fordoble den økologiske produktion, har virkelig intet forstået.

Økologisk mad udleder nemlig 50-70 procent mere CO2 end almindelig mad på grund af lavere udbytte (lig med større arealforbrug) og mere jordbehandling.

Derfor bør økologi ikke have statstilskud – men pålægges en klimaafgift.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Morgenavisen Jyllands-Posten).

2 kommentarer til “Afgift på økologi”

  1. Det er korrekt hvis man antager, at det øgede arealforbrug sker på bekostning af skovafbrænding og ikke medregner forbruget af kunstgødning i konventionel landbrug. Produktionen af 1 ton ammoniak udleder 1,5 ton CO2 hvilket, med det nuværende forbrug af kunstgødning, svare til 1,5-2% af Danmarks samlede CO2 udledninger.
    Ovenstående påstand er således dubiøs og ganske unuanceret.

  2. rerere@sdfsf.dk

    Enig, ovenstående er det rene vrøvl. Desværre skal ordet “debat” på disse sider tages med en gran slat. Jeg har endnu ikke oplevet, at “bagmændene” svarer på kritik. Det lader til at være et forum, hvor man kan lufte alle slags usandheder og ganske slipper for at stå til regnskab. Trist!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen